Egyelőre mégsem lehet biciklit szállítani a metrón

2018. június 30., 10:37

Szerző:

Ezen a hétvégén még nem lesz tesztüzeme a metrós kerékpárszállításnak – közölte a BKV. Mint a 168 Órának eljutatott közleményben írják, jelenleg még folyamatban van a metró vonalán tervezett kerékpárszállítási tesztüzem bevezetésének előkészítése, ezért arra június utolsó hétvégéjén még nem kerülhet sor.

Az európai példákon alapuló bicikliszállítás kísérleti bevezetésének helyszíne a lifttel akadálymentesen elérhető M4-es metró lesz. A pontos szállítási feltételekről az utasok a bevezetés időpontja előtt kapnak hivatalos tájékoztatást.

Korábban arról volt szó, hogy ettől a hétvégétől lehet levinni a bicikliket a lifttel felszerelt állomásokon (mozgólépcsőn továbbra is tilos). A VEKE a hír megjelenésekor határozottan kifejezte nemtetszését. Mint írták, a tömegközlekedés nem már közlekedési eszközök szállítására való.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.