Egy képviselő is lemondott Őcsényben, a polgármester folytatná | Netrix Media Systems

Egy képviselő is lemondott Őcsényben, a polgármester folytatná

2017. október 12. 11:38

Fülöp János polgármester után egy önkormányzati képviselő, Kötelesné Hamrik Lilla is távozott tisztségéből. De még ezzel sem tudták elérni, hogy képviselő-testület feloszlassa magát, miközben a 2100 választásra jogosult helyi lakosból 585-en ezt támogatták az aláírásukkal – írja a Magyar Nemzet.

Fotó: Kökényesi Gábor

Közben a polgármester azt állítja, hogy egyre nagyobb az esély arra, hogy újra indul a posztért az időközi választáson, amelyet december 17-én tartanak meg a községben.

Mint megírtuk, Fülöp – aki 11 évig közmegelégedésre vezette a községet – azután mondott le tisztségéről, hogy kiderült, a helyi közösségben elképesztő feszültséget és indulatokat keltett már az ötlet is, hogy a faluban működő panzióban Magyarországon oltalmazotti státust élvező menekülteket üdültessenek. Egy falugyűlésen  a képviselőtestület két tagja is a menekültek ellen uszított, ami után a polgármester jelezte, vagy a nyolcfős képviselőtestület oszlatja fel magát, vagy ő mond le. Az erről szóló szavazáson az előbbit nem sikerült elérnie. Az őcsényiek ennek ellenére ragaszkodnak ahhoz, hogy ők nem ilyenek, szerintük a falugyűlésen idegenek keltették a hangulatot.

A botrány egyébként azután tört ki, hogy a falugyűlést követő  éjjelen valaki vagy valakik kiszúrták Fenyvesi Zoltán panziótulajdonos kocsijának a kerékgumijait. Orbán Viktor megértően nyilatkozott az incidensről, a panziótulajdonos viszont bűnpártolással vádolta meg a miniszterelnököt.