Egy ember meghalt a délutáni, M3-ason történt balesetben

2018. február 3., 16:08

Szerző:

Baleset miatt lezárták az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalát Hajdúnánásnál szombaton kora délután - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) azt MTI-vel.

Az első információk szerint két személyautó rohant egymásba a 193-as kilométernél, a balesetben hatan sérültek meg, egyiküket a tűzoltóknak kellett kivágniuk az összeroncsolódott járműből.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a balesetben egy román férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

A helyszínelés továbbra is tart, a rendőrök az autópálya Budapest felé vezető oldalát teljes szélességében lezárták, a forgalmat Hajdúnánásnál a 3502-es számú útra terelik.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.