Egy csepp mérgezett tej sincs az áruházakban

2018. május 14., 17:01

Szerző:

Fenyegetőzés volt, de más nem, senki nem mérgezett meg magyar boltokban kapható tejeket – tudta meg a Klubrádió a Nébihtől.

A vizsgálatok alapján biztosak lehetünk benne, hogy nincs mérgezett tej az áruházláncok polcain – mondta el Helik Ferenc, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője.

A felügyeleti szerv korábban közleményt adott ki, hogy egyes üzletláncok bizonyos UHT termékeit szándékosan szennyezhette valaki. A Blikk mai információi szerint egy ismeretlen zsaroló levelet írt az Auchannak, hogy ha nem fizetnek neki, dobozos tejeket fog megmérgezni, a lap szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda külön nyomozócsoportot hozott létre a zsarolás miatt.

Helik Ferenc azt mondta, több élelmiszerbolt-hálózat is kapott ilyen levelet, de valós szennyezésre nem találtak utalást. Hozzátette, Magyarországon egyelőre ritkán fordul elő, de

az Európai Unióban egyre gyakoribb, hogy valaki élelmiszerek megmérgezésével fenyegetőzik, a hatóságoknak minden ilyen bejelentést komolyan kell venniük.

 

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.