Egész jól fizet a kormánymédia a bukott sajtóperek után

2018. január 4., 21:06

Szerző:

A Jobbiknak és néhány politikusának némi vigaszt jelenthetnek azok a perek, amiket velük szemben a kormánymédia veszít el. Sorra perelik be az állami és kormányközeli médiumokat, ha hazudnak róluk. Emiatt a Magyar Idők, a Ripost, a Pesti Srácok, a 888, a Lokál, az Origo már számos esetben vesztett személyiségi jogi pert ellenük, amiért helyreigazítást kellett tenniük, esetleg pénzbírságot is fizetniük – írja a 24.hu

Jobbik honlapján külön menüpontban gyűjtik ki a megnyert sajtópereket, ahol jelenleg 58 perről számolnak be. A portál nem kapott tájékoztatást a konkrét összegről, csak annyit, hogy eddig több millió forintot nyertek a propagandamédiával szemben, de ez bevételeik kevesebb mint egy százaléka.

A 24.hu nem adta fel, újra érdeklődött a Jobbiknál, illetve a többi ellenzéki pártnál is, hogy ki mennyit nyert eddig összesen a kormánymédiával szemben sajtóperekben.

A Jobbik vezeti a sort, második érdeklődésre elárulták, hogy személyiségi perekben 7–8 millió forintot nyertek. Helyreigazítási perekben 3 millió forint perköltséget volt köteles fizetni az alperes.

"A jogi osztályunk tájékoztatása szerint a hazugságok miatt megindított személyiségi jogi perek kapcsán hozzávetőlegesen mintegy 7-8 millió forintot ítélt meg a bíróság a Jobbik, illetve a Jobbik képviselői részére. Ezek a perek egyébként nemrég indultak, sok folyamatban van. A helyreigazítási perekben körülbelül 3 millió forint perköltséget voltak kénytelenek kifizetni az alperesek."

A DK 2012 óta körülbelül 7 millió forintot nyert perköltségként és sérelemdíjként.

"Összességében tehát 2012 óta nagyságrendileg 7 millió forint az, amint sajtó- és személyiségi jogi perekben perköltségként és sérelemdíjként (nem vagyoni kártérítésként) megítéltek a bíróságok, azzal, hogy több esetben megegyezés volt, amikor nem kértünk perköltséget cserébe, hogy lehozzák a kért helyreigazítást. Ebből a 7 millió forintból példának okáért: 1 + 1 millió forint származik a TV2 és a Modern Média Grouppal, 1 millió az Origóval, és további 1,5 millió a Riposttal lezajlott személyiségi jogi perekből, amiket Gyurcsány Ferenc indított el."

Az MSZP 0 forintot nyert, mivel csak helyreigazítási pereik voltak.

Az Együtt szintén 0 forintot nyert. Ott most folyamatban van egy per Juhász és a TV2 között, de még nem született döntés az ügyben.

A Momentum még nem indított ilyen jellegű pert.

A Párbeszédnek sem volt pere.

Az LMP még nem válaszolt a portálnak.

Ez persze nem enyhítheti Vona Gáborék fájdalmát a 662 millió forintos bírság miatt, amit Mikulásra kapott a párt az Állami Számvevőszéktől.

 

 

 

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.