Durván nekiment a kormánypárti és állami médiának Szájer József

2018. augusztus 18., 13:15

Szerző:

A hvg.hu vette észre, hogy Szájer József, a Fidesz EP-képviselője a kormánypropaganda Magyar Hírlapnak adott interjúban egyenesen azt állítja: a magyar médiában továbbra is baloldali túlsúly tapasztalható.

A gondolatmenet egészen pontosan úgy szól:

„A polgári oldal az elmúlt huszonöt évben óriási erőfeszítésekkel hozta létre azt a médiát, amelyet még Medgyessy Péter javasolt nekünk, amikor kifogásoltuk, hogy a Fidesz nem jelenhet meg a közmédiában. A hazai médiaviszonyok mostanra persze jobbak is lettek, de ha figyelembe vesszük a médiafogyasztási szokásokat, fenntartom, hogy továbbra is baloldali túlsúly tapasztalható.”

Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő beszédet mond a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2015. december 13-án
Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

Mindezt a hvg.hu le is fordítja, méghozzá úgy: Szájer érvelése azt jelenti, hogy a Fidesz egyik vezető politikusa elismerte, hogy az évi több mint 80 milliárd forintból gazdálkodó közmédia nézhetetlen, a Mészáros Lőrinc nevén lévő médiabirodalom és az Andy Vajna-portfolió szintúgy, a kiegészítő lapok, mint az Origo és a többiek pedig nem hozzák azt, amit a Fidesz várna.

A másik lehetséges értelmezés a portál szerint az, hogy Szájer egyszerűen önmagában azt fájlalja, hogy vannak még független lapok, amelyeket ő nemes egyszerűséggel, illetve nyilvánvaló politikusi csúsztatással baloldaliaknak nevez.