Valószínűleg kiengedte a kéziféket a mozgássérült férfi, aki megfulladt a Dunába gurult autóban

2019. július 16., 09:18

Szerző:

Vasárnap a nagymarosi révnél a Dunába gurult egy autó, a benne ülő mozgássérült férfi megfulladt. Az elhunyt férfi testvére szerint öccse engedte ki a kéziféket az autóban, amíg ő ételt rendelt. A férfi a Blikknek és a Borsnak beszélt a tragédiáról.

– Vacsorázni mentünk a kikötőbe. A kocsival leparkoltam a komp bejáratnál, és beszaladtam, hogy megrendeljem a büfében az ételt. Csak két tál kaját és egy kávét kértem ki. Ám mire kimentem, a kocsi már orral a vízben állt – mesélte a férfi. Azt is elmondta, hogy ő behúzta a kéziféket, azt a testvére engedhette ki.

Ketten is a segítségére siettek, és az ajtót feszegették, próbálták kiszedni a járműből a 39 éves mozgássérült férfit, de nem sikerült.

– Rettenetes volt látni, ahogy Zoli dermedten ült, és, miután felfogta, hogy mi történik, annyit mond: basszus

– mesélte.

Meghalt egy férfi a Dunába gurult autóban a nagymarosi kompki
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az egyik segítőjük kinyitotta az autó hátsó ajtaját, a jármű ezután pillanatok alatt megtelt vízzel.

Öccse hosszú ideje szenvedett sclerosis multiplexben és epilepsziában, így mozgáskorlátozott volt, kerekesszékkel tudott közlekedni. Testvére elmondása szerint öccse rendszeresen azzal tette próbára önmagát, hogy megpróbálta behúzni vagy kiengedni a kéziféket. Ha sikerült, örült, hogy engedelmeskednek neki a végtagjai.

A 39 éves férfi 25 percet tölthetett a vízzel elöntött kocsiban, mire megérkezett a segítség, az életét már nem tudták megmenteni.

A tragédia után bátyja jogosítványát elvették, az autót lefoglalta a rendőrség. Az ügyben a Váci Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett halálos közúti baleset okozása miatt indított eljárást.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.