Dugig megtelt Kossuth tér előtt beszélt az ellenségről és küldte harcba a magyarokat Orbán Viktor

2018. március 15., 14:06

Szerző:

A központi ünnepség kezdete előtt fél órával megérkezett a Kossuth térre a Békement eleje, ahol már nagyobb tömeg várta azünnepségek megkezdését, de elsősorban persze Orbán Viktor beszédét. A Békement vége nagyjából akkor ért át Pestre, amikor az eleje besorolt a Kossuth térre.

A téren lengyelül is köszöntötték az érkezőket. Az eredeti ütemterv szerint az állami díszünnepség 14 órakor kezdődik, ennek részeként tartja beszédét a miniszterelnök, de akkor a menetelők egy része még a tér közelében sem volt, így csúszik kicsit a kezdés. Addig Petőfi rádió-kompatibilis slágerekkel szórakoztatják a várakozókat. Néhány perccel a kezdés előtt a központi hangszórókból az harsog, hogy „Ne is figyelj rám". 

 
 
 
 

Végül egész minimális csúszással megkezdődött a műsor. Helyszíni tudósítónk szerint „olyan, mint az iskolai ünnepség a Fáklya Klubban 1977-ben, csak nem én vagyok Petőfi". Mindenesetre a műsor megfelelően patetikus, hazafias, sokat kiabálnak benne fiatal színészek és megfelelő áthallású szövegeket válogattak össze.

A tömeg fél háromkor már türelmetlenül várja Orbán Viktort. Közben az állami, tehát közpénzből, elvileg minden magyarnak rendezett ünnepségre igyekvőknek rengeteg helyen osztogattak fideszes táblákat, amelyek egyik felén a „Szavazz!” felirat, másikon pedig a Fidesz neve szerepel. Ezeket a táblákat olyan hoszteszlányok osztogatták, akiknek „Munkatárs” feliratú nyakbaakasztója volt, az állami ünnepség dizájnjával – szúrta ki az Azonnali.hu.

És háromnegyed háromkor színpadra lép Orbán Viktor. Papírról olvassa a beszédet. Külön köszöntette a Békement résztvevőit és „lengyel barátainkat". Ennek apropóján a magyar-lengyel barátságot méltatja.

Jutott egy fél mondta március 15. emlékének is, de azonnal rákanyarodik a választás tétjére: nem négy évre választunk három hét múlva – közölte a miniszterelnök. A legnagyobb csata még előttünk van, el akarjákl venni az országunkat. Arra akarnak rávenni, hogy más kontinenesekről érkezett migránsoknak adjuk át, akik nem tisztelik a kultúránkat, törvényeinket, akik azt akarják, hogy ők legyenek itthon, ne mi. Nincs ebben semmi túlzás – közölte. Ezt külföldi hatalmak akarják ránk kényszeríteni hazai csatlósaik segítségével.

Két oldal feszül egymásnak: egyik oldalon mi, a nemzeti erők az egyik, nemzeten kívüli, antidemokratikus erők a másikon.

Nem a vérszegény ellenzéki pártocskákkal kell megküzdenünk – mondta –, hanem egy sötét nemzetközi hálózattal, amit Soros Györg neve fog össze. 

Mi a szeretetben és az összefogásban hiszünk, de a végsőkig fogunk harcolni az ellen, amit Soros György nemezetközi birodalma akar. Tudjuk, hogy minden választókerületben velük fogunk szemben állni. A céljuk az, hogy Magyarországot tönkretegyék, évente tíz és százezereket telepítsenek be Magyarországra. És nincs ebben semmi túlzás. Nyugat-Európa már feltette a kezét. Brüsszel fel akarja higítani, le akarja cserélni Európa népességét.

Három hét múlva választunk – emlékeztette újra a tisztelt ünneplőket. Arra kell készülnünk, hogy a mi jelöltünkkel végül egyetlen Soros-jelölt áll szemben, akár álruhában is, mert nem merik nyíltan vállalni a gazdájukat – ismételte meg. Az a céljuk, hogy bármiről legyen szó, csak a Magyarországot fenyegető veszélyről ne. Nem érvelnek, hanem cenzúráznak és a gyűlölet magjait szórják szét, amerre csak járnak. 

Mi szelíd és derűs emberek vagyunk. De nem vagyunk se vakok, se balekok. A választás után természetesen elégtételt fogunk venni erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is.

A választás ősi törvénye: egységben az erő, egy a tábor, egy a zászló. Az ellenség alantas, nemzetközi, spekuláns, bosszúálló, és mindig a szívet támadja, különösen, ha az piros, fehér és zöld.

Mindig győztünk tatár, lebenc, szovjet ellen, Gyuri bácsit is hazaküldjük Amerikába, boldogítsa azokat.

Újra és újra győzni fogunk, mert Magyarország a magyaroké.

Külön szól a fiatalokhoz is, bölcs atyai tanácsok következnek. Rá fogtok ébredni, hogy kell egy hely, ahol az amber az övéi között biztonságban leélheti az életét. Ez a magyar haza, aminek most szüksége van rátok, harcoljatok velünk.

Azt hiszem, mindent megbeszéltünk – mondta monológja végén, majd elszavalta és elszavaltatta a Himnuszt a térrel.

Magyarok, menjetek és harcoljatok, hajrá Magyarország, hajrá magyarok! – zárta a beszédet.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.