Pert nyertek Kásler Miklós minisztériuma ellen, ki kell adni, hogy mire mentek a felcsúti tao-milliárdok

2019. december 5., 15:17

Szerző:

A Demokratikus Koalíció  2017-ben már jogerősen pert nyert a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) ellen, hogy adják ki, az alapítvány mire költötte a tao-támogatásként kapott közpénz-milliárdokat. A párt mostanáig sem nem kapta meg a számlákat, mert azokat bekérte az Emberi Erőforrások Minisztériuma vizsgálatra bekérte.

A DK friss közleménye szerint a párt újabb pert nyert, ezúttal a minisztérium ellen a Fővárosi Törvényszéken.

„Az ítélet szerint az Emmi nem segédkezhet tovább Orbán alapítványának abban, hogy a kiadásra ítélt számlákat dugdossák, sőt az Emminek ki kell adnia a saját vizsgálati anyagait”

– áll a közleményben.

„Most már nem csak azt van jogunk megtudni, hogy mire költötte az adófizetők pénzét a Felcsút, hanem azt is, hogy mit csinált az Emmi egy éven keresztül vizsgálat gyanánt, amelyre nem mellesleg – ahogy az a tárgyaláson kiderült – maga Kásler Miklós adott utasítást a minisztériuma dolgozóinak” – zárul a közlemény.

A Puskás Akadémia FC 2011 és 2018 között 17,6 milliárd forint tao-pénzt kapott.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.