Dialízisre vitték a járásképtelen nőt a betegszállítók, de kiejtették a tolókocsiból, és az asszony meghalt

2020. május 6., 18:37

Szerző:

A betegszállítók dialízisre akarták vinni az első emeleten lakó zalaegerszegi asszonyt. A nyugdíjas nőt beleültették a kerekesszékbe, de nem rögzítették biztonsági hevederrel. Amikor az épület kapujához értek vele,

a szék megbillent és a nő a lépcsőház előtti betonra zuhant.

Az asszony és egy héttel később meghalt. A Zala megyei Főügyészség Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a két betegszállító ellen, és pénzbüntetést kért rájuk – közölte a 24.hu érdeklődésére Pirger Csaba, a főügyészség szóvivője.

Egerben két éve már történt egy haspnló eset, de az az áldozat szerencsére megúszta sérülésekkel. Az ügyészség akkor felfüggesztett börtönbüntetést és a foglalkozástól való eltiltást javasolt büntetésként.

Egy agyvérzéses budapesti nőt ugyancsak 2018-ban papucsban és köntösben raktak ki az út szélére a betegszállítók:

Egy idős, demens beteget pedig tavaly tévedésből A Pest megyei Szigetcsépi idősek otthona helyett a Bács Kiskun megyei Hajósra vittek le Budapestről.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.