Czeglédy Csaba a börtönből is indulna a választásokon

2018. február 19., 08:32

Szerző:

Mivel védi a mentelmi jog, független képviselőjelöltként indulna az április 8-i országgyűlési választáson az előzetesben ülő Czeglédy Csaba – szúrta ki a nyugat.hu-n közzétett politikai hirdetésben az ATV portálja. A politikus testvére az televízió kérdésére megerősítette a hirdetésben foglaltakat.

Czeglédy a hirdetésben azt kéri, támogassák független jelöltként indulhasson szülővárosa és környéke országgyűlési képviselőségéért. Ígérete szerint folyamatosan elérhető lesz, hetente legalább két fogadóórát fog tartani.

Az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a Czeglédy vezetésével létrejött bűnszervezet céghálózata 2011 és 2016 között diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, a bűnszervezet élén álló, a Human Operator Zrt.-hez köthető emberek - a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével - el akarták kerülni a munkaközvetítés után járó közterhek megfizetését. Így a gyanú szerint 6,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek. Czeglédy előzetes letartóztatásban ül, de képviselőjelöltként védi a mentelmi jog, amelyet és mindaddig nem lehet büntetőjogi intézkedés alá vonni, amíg Országos Választási Bizottság meg nem fosztja tőle.

A politikus szerint a Human Operator Zrt. minden közterhet bevallott és megfizetett a központi költségvetésnek, minden egyes általa befogadott számla mögött valós gazdasági esemény állt, minden bevételét és kiadását a könyvelése tartalmazza. Nemrég nyert egy hatalmas helyreigazítási pert az M1 ellen az állami hírtelevízió által világgá repített hamis információk miatt. Novemberben a Fidesz annak ellenére nyomott le az Országgyűlés torkán egy elítélő határozatot egy még bírósági szakaszban sem lévő büntetőügyről van szó.

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

2024. április 19., 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.