Csúszdán menekítették az utasokat Ferihegyen, egy ember súlyosan megsérült

2018. március 23., 11:50

Szerző:

Vészcsúszdán menekítették ki az utasokat egy repülőgépből péntek hajnalban a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren – tudta meg a Hír TV.

Az evakuálás során egy utas kiesett a csúszdából, és súlyosan megsérült. Az érintett utasszállítónak semmi baja nem volt. A hírcsatorna értesülése szerint egy izraeli légitársaság műszaki hibás gépét pótolta a cseh Travel Service légitársaság repülője, amely már közvetlenül az indulás előtt volt, jártak a hajtóművei.

A repülőt az állami tulajdonú Malév GH gépe tolta ki a terminál elől, amikor – eddig ismeretlen okból – sűrű fekete füstfelhőt eresztett, amit a hajtóművek beszívtak, és az elárasztotta az utasteret.

Az utasok pánikba estek, a személyzet pedig az ilyenkor szokásos protokoll szerint elrendelte a repülőgép kiürítését a csúszdán át. Eközben történt a baleset.

Nevük elhallgatását kérő informátorok szerint az állami tulajdonú

földi kiszolgáló matuzsálemi korú eszközzel dolgozott a járatnál, de hogy az extrém füstöt műszaki vagy emberi hiba okozta, még vizsgálják.

A Travel Service légitársaságnak sokmilliós veszteséget okoz a repülőgép ilyenkor szokásos karbantartása és a forgalomból való kiesése.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.