Csődbe ment a csapat, de azért még beletolnak 200 milliót a lepusztuló stadionjába

2018. június 13., 13:15

Szerző:

Csődbe ment az FC Tatabánya, de azért még költenek az Elios által kivilágított városi stadionra. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent tájékoztató szerint több mint 400 millió forint sem bizonyult elégnek ahhoz, hogy felújítsák  – írja a hvg.hu.

Az Elios vezette Tatabánya 2014 Konzorcium 2015-ben még több mint 230 millió forintért renoválta a Grosics Gyula Labdarúgó Stadionban a centerpályát és a pályavilágítást. Az FC Tatabánya tavaly azonban csődbe ment, és nyáron megszűnt.

Fotó: boldoguljtatabanyan.blog.hu

A fideszes városvezetés mindennek elenére úgy döntött, érdemes lenne mégis egy raklap pénzt költeni a stadionra. A közbeszerzést egy Polip 2001 Kft. nevű vállalkozás nyerte meg, 

a cég 197 millió forintért vállalta a lelátó felújítását és a vendégszurkolói kiszolgáló funkciók kialakítását.

A stadionban most a megyei másodosztályt megnyerő TFCE edz, és átmenetileg az NB II-es Budaörs is ezt használja meccsezésre, míg saját stadionjukat felújítják. 

 

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.