Csak nem kínos lett Orbán szakdolgozata?

január 11. 13:49

A civil szervezetek elleni kormányzati hadjárathoz legyen elég annyi, hogy Orbán Viktor egyetemi szakdolgozatának címe a következő: Társadalmi önszerveződés és mozgalom a politikai rendszerben (A lengyel példa). Korábban elérhető volt a kormányfő honlapján, de mára levették. Kár érte – írta Facebook-posztjában Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője.

Orbán Schmitt Pál plágiumbotránya után hozta nyilvánosságra szakdolgozatát a honlapján. Az 1987 márciusában elbírált szakdolgozat a lengyel Szolidaritás fejlődését és sajátosságait elemzi. „A dolgozat témaválasztása igen jó és aktuális. Mind a politikai elméletnek, mind a politikai gyakorlatnak egyik legfontosabb területévé vált a a társadalom és a hatalom viszonyának átértékelődése és ennek az új tartalmú kapcsolatrendszernek a politikai rendszerben való megjelenése (...) Igen sikeres a válság – a társadalom önszerveződési válasza – és az önigazgatás összekapcsolása” – írja a dolgozat bírálatában Samu Mihály tanszékvezető egyetemi tanár.

Ki tudja, miért éppen most tűnt el a dolgozat Miniszterelnök.hu-ról. Mindenesetre ha valakit nagyon érdekel, itt elolvashatja.