A nyári melegben Toroczkai László bejelentette, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet a Dikh TV

2019. július 20., 13:05

Szerző:

A Mi Hazánk szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet Magyarország első országos cigány televíziója, a Dikh TV, mivel a működésével a magyarság és a cigányság egymás ellen uszítását szolgálhatja – mondta Toroczkai László pártelnök szombaton Budapesten. 

Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatón közölte, akár parlamenti vizsgálóbizottság felállítását is kezdeményezik, például annak tisztázására, hogy az új televízió finanszírozói mögött nem találhatók-e más államok.

Toroczkai László hangsúlyozta, számításaik szerint több száz millió forintba kerülhet a Dikh TV beindítása és reklámozása, és felmerül a kérdés, kik finanszírozzák azt. Elmondta, a céginformációs adatokból úgy látják, egy Romániából érkezett üzletember áll tulajdonosként a tv mögött, ezért meg kell vizsgálni, hogy román állami pénzeket is fordítottak-e a televízióra.

A Mi Hazánk elnöke kiemelte továbbá, a Dikh TV működése azért is komoly feszültségekhez vezethet, mert eddigi internetes műsoraiban visszatérő elem volt a magyarellenes rasszizmus, és nem lehet tudni, hogy a jövőben nem jeleníti-e meg az Opre Roma párt szeparatista törekvéseit, vagyis egy önálló cigány tartomány létrehozásának igényét.

 

A Mi Hazánk Mozgalom tavasszal ingyenes közéleti lapot indított, amelyben már a lap indulásakor „cigánybűnözést” emlegetve hergelt a párt. Májusban pedig bejelentették egyenruhás alakulatuk, a Nemzeti Légió megalakulását. Nem sokkal később Törökszentmiklóson tartottak erődemonstrációt, azzal az indoklással, hogy áldatlan állapotok vannak a városban, és „különböző cigány családok terrorizálják a helybeli, tisztességesen dolgozó embereket is”. A párt egyébként súlyos milliókat költött EP-kampányára, illetve újságjára, az összeg a Magyar Narancs becslése szerint a 80–100 millió forintot is elérhette. Azt azonban nem tudni, hogy Toroczkaiéknak erre honnan volt pénzük. Az a lap szerint valószínűtlen, hogy a pénzt csak a párt szimpatizánsai dobták volna össze. A mozgalomnak állítása szerint még nincs állami támogatása.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.