Budapesten egy nap alatt felmondott 45 rendőr, de a rendőrség szerint nincs leszerelési hullám

2018. augusztus 2., 10:59

Szerző:

Pár napja a Zsaruellátó nevű Facebook-csoportban közzétették, hogy a rendőrségnél leszerelési hullám kezdődött. Azt állítják, hogy egy nap alatt 120 rendőr szerelt le, csak Budapesten 45-en egy nap alatt.

A rendőrség honlapján cáfolja a felmondásokat. Közleményük szerint a közzétett számok azért sem hitelesek, mert ilyen adatok nem léteznek, majd csak augusztus 3-án lesznek a rendőrségnek is erre vonatkozó adatai.

– A rendőrség statisztikai adatgyűjtése szerint 2018. első félévében 867 hivatásos állományú rendőr jogviszonya szűnt meg (havi átlagban 145 fő). Ez a szám magában foglalja a más rendvédelmi szervhez, illetve a honvédséghez történő áthelyezések, a közös megegyezések, a lemondások, a próbaidő alatti és az egészségügyi okból történő leszerelések, továbbá a nyugállományba helyezések, valamint a fegyelmi okból elbocsátottak számát is

– írják.

Fotó: Facebook

A hivatásos állomány feltöltöttsége 97,8 százalékos volt a 2018. július 1-jei állapot szerint.

Azt is hozzátették, hogy Magyarország közbiztonságát semmi nem veszélyezteti.

Amint azt nemrég mi is megírtuk, a tervek szerint 2019 elejétől kezdve nem fizetik ki a rendőrségnél a túlórát, hanem szabadnapra átszámítva adják oda. Ezzel állítólag millióktól eshetnek el a rendőrök, ami miatt akár becslések szerint 20–25 százalékuk is távozhat az állományból.

 

 

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.