Reptéri dolgozóknak adja fizetése egy részét a Budapest Airport vezetése, pedig óriási a forgalomkiesés

2020. április 3., 17:52

Szerző:

Utasforgalmának 98 százalékát elvesztette március végére a ferihegyi reptér, a korábbi napi 150-200 járat helyett jelenleg napi 20 üzemel, amelyből csak néhány utasszállító, írja az Index. Egy éve március 31-én 45 ezer 700 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ez a szám 

most március végén 520 fő volt.

A Budapest Airport közleménye alapján, a kezdeményezésükre létrejön a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány, melynek célja azon jelenlegi vagy volt munkavállalók támogatása, akiknek a koronavírus-járvány okozta egészségügyi és gazdasági helyzetben veszélybe kerül a szociális biztonsága, fizikai vagy mentális egészsége. Az alapítvány munkáját – tetszés szerinti vagyoni hozzájárulással – bárki támogathatja.

A BUD csoport minden felsővezetője felajánlotta április jövedelmének nagy részét

az alapítvány, és így közvetve azon kollégák számára, akik a járvány miatt segítségre szorulnak. A felajánlott összeg nagyjából 60 ezer euró, vagyis több mint 22 millió forint.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.