Búbánat Pannóniában: elmarad Mészáros Lőrinc médiajobbágyainak üzemi karácsonya

2017. december 14., 15:07

Szerző:

A Nemzeti Színházba szervezte idei céges karácsonyát a Mediaworks, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester tavaly ősszel felvásárolt, mintegy kétszáz médiaterméket összefogó vállalata. Az eseményt azonban – ahová a Mediaworks munkavállalóit várták – a médiacég végül lemondta, írja a 24.hu.

Fotó: MTI/ Illyés Tibor

A Mediaworks körlevelében azt írja, mivel nem akarták a színészeket kellemetlen helyzetbe hozni, ezért bármennyire is sajnálják, le kell mondaniuk az ünnepi előadást és az utána rendezendő állófogadást.

A megfejtés: az  ünnepség kapcsán csak az előzetes regisztráció alapján vált nyilvánvalóvá a vállalat számára, hogy a munkavállalók közül

nagyon sokan nem kívánnak részt venni a rendezvényen.

Azt egyébként nem tudni, milyen színdarabot néztek volna meg a mediaworksösök, a színdarab címét ugyanis még házon belül is meglepetésnek szánták, ezért igyekeztek titokban tartani.

Azok a mediaworksösök, akik hajlandók voltak szóba állni a 24.hu-val, azt mondták, leginkább a rosszul kiválasztott időpont vezethetett a  sztornózáshoz, tehát nem valamiféle munkavállalói bojkottról van szó. 

Arról nincs hír, hogy maga Mészáros Lőrinc részt vett volna-e a programon.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.