Boszniai szerb háborús bűnöst fogtak Röszkénél

2018. szeptember 6., 15:55

Szerző:

Háborús bűnök miatt körözött szerb férfit fogtak el a rendőrök a röszkei autópálya-határátkelőhelyen csütörtökre virradóra – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, hogy az 55 éves szerb állampolgár egy autóbusz utasaként csütörtökre virradóra jelentkezett kilépésre a határátkelőhelyen.

Az adattári ellenőrzése során a magyar rendőrök megállapították, hogy a férfit háborús bűnökért az Interpol keresi. A férfit a Csongrád megyei rendőrök őrizetbe vették, és értesítették a körözést elrendelő hatóságot – tudatta a százados az MTI-vel

Az Interpol listája szerint a férfit Blagoje Vojvodicnak hívják és Boszniában született – teszi hozzá mindehhez a 24.hu.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.