Börtönnel is büntethető lesz, ha egy politikust munkaidőn kívül zaklatnak

2018. július 16., 14:05

Szerző:

A fideszes Czunyiné Bertalan Judit egy törvénymódosítási javaslatot nyújtott be a Büntető Törvénykönyvhöz, amellyel valóban büntethetővé is tennék, ha valaki zaklatja a hivatalos személyeket – írja a Hvg.hu

A hétfőn beadott javaslat a zaklatás tényállását (rendszeres vagy tartós háborgatás) bővíti ki a hivatalos személyekkel szembeni zaklatással, kimondottan úgy, ha a zaklatás hivatalos személy sérelmére, hivatali tevékenységével össze nem egyeztethető helyen vagy időben történik. A javaslat szerint megfélemlítés vagy a mindennapi életbe önkényes beavatkozás esetében kettő, félelemkeltés esetén három évi szabadságvesztéssel lehetne büntetni.

A módosítást már pénteken meg is szavazhatják.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.