Bokros Lajos: Orbán Viktor megbolondult

2018. szeptember 14., 13:46

Szerző:

Más következtetés nem vonható le abból a kijelentéséből, hogy Brüsszel migránspárti zsoldosokkal akarja lecserélni a magyar határőrséget, mint hogy a vezér megbolondult – írta Facebook-bejegyzésében Bokros Lajos, aki most a Modern Magyarország Mozgalom elnöke. 

– Orbán Viktor rossz beszédet mondott Strasbourgban. A saját szempontjából rosszat. Nem volt képes két sovány gumicsont-engedményt felajánlani annak érdekében, hogy saját pártcsaládja támogathassa őt a Sargentini-jelentés ellen szavazva. Nem hagyott menekülő utat Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, aki eddig mindig védte Orbán össze bűnét – folytatta Bokros. 

A politikus szerint Orbán keddi beszéde „hazugságoktól hemzsegett, és ezt most újabb tombolással tetézi, olyan beszéddel, ami még szörnyebb hazugságokat tartalmaz.”

– Brüsszel nem akarja lecserélni a magyar határőrséget. Erre nem is lenne joga. Megerősíteni szeretné az Európai Unió külső határainak védelmét. Nem erről papolt maga Orbán az elmúlt három évben? Nem ő követelte éppen azt, hogy nemzetközi segítséggel erősítsük meg a külső határok védelmét? Nem arról beszél állandóan, hogy közös határvédelmi politika kell? - tette fel a kérdést Bokros. 

Lassan a vezér elméje meglágyul. Ez nem lenne baj, ha nem egy egész ország, egy egész nemzet, egy egész társadalom inná meg ennek a levét... Polgártársak ébresztő! A vezér megbolondult – zárta a bejegyzését Bokros.  

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.