Bokros: Gyurcsány csúnyán átvert bennünket

2018. január 12., 11:06

Szerző:

Bokros Lajos szerint a Modern Magyarország Mozgalmat (MoMa) kirekesztette a „magát még nagynak képzelő" két baloldali párt, az MSZP és a DK az ellenzéki összefogásból.

A MoMa vezetője pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, négy hónapi hitegetés, sőt hazudozás után a DK elnöke végre bevallotta: nem akarnak megállapodni a Modern Magyarország Mozgalommal, pedig szeptemberben még Gyurcsány Ferenc sürgette a DK-MoMa-szövetség létrehozását. „Szándéka hamis volt, átvert bennünket" – minősítette Gyurcsány Ferenc magatartását Bokros Lajos.

Közleményében úgy értékelte, az MSZP és a DK le akarja kaszálni a kisebb pártokat, és a megélhetési politikusok csak pénzhez akarnak jutni, és nem akarnak rendszerváltást, sem ellenzéki szövetséget. 

Megjegyezte, hogy a MoMa „nagyvonalúan lemondott pénzről, sajtóról, országgyűlési képviseletről", amikor 2014-ben nem indult el a választásokon, hogy ne rontsa az ellenzéki összefogás esélyeit. Viszont ha egy párt egymás után kétszer nem indul a választásokon, akkor azt törlik a pártok nyilvántartásából, a MoMa számára ezért nincs más út, mint indulni 2018-ban – közölte a volt pénzügyminiszter.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.