Biológiai hadviselés: virágot ültettek két holdkráter méretű kátyúba a kétfarkúak Esztergomban

2018. május 24., 13:54

Szerző:

Egy román bejegyzés szerint nemrég valaki egy születésnapi tortával akarta felhívni a közútkezelők figyelmét egy négyéves kátyúra, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt passzivistái most ugyanehhez a célhoz az ún. virágültetés módszerét rendelték hozzá. Az eredményt a Facebookon mutatták be. 

A fotó Esztergom-Kertvárosban készült, egy festői körforgalomban:

Fotó: Facebook/MKKP

Tiszta szívből reméljük, hogy a performansz híre az önkormányzathoz is eljut, csakúgy, miként a pesti József utcában végzett kutyapárti négyszínfestésé a jelek szerint eljutott: a tegnap elkezdték szétverni a színes aszfaltot, vélhetően újra fogják aszfaltozni a járdát.         

2024. április 18., 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.