Biciklistadiont épül Óbudán majd egyszer, csak a tervezése egymilliárdba kerül

2018. január 3., 17:42

Szerző:

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent tájékoztató szerint a kiemelt kormányzati beruházások központja az új budapesti kerékpárstadion megtervezésére a Gall és társai Építészirodával kötött szerződést december 12-én – írja a Hír Tv.

Fotó: Youtube

Anthony Gall és csapata tavaly augusztusban nyerte meg a tervpályázatot. Az is eldőlt, hogy bár az olimpia gondolata meghiúsult, az új budapesti kerékpáros központ felépül. A biciklis stadion Óbudán, a Gázgyár és az északi összekötő vasúti híd közötti területen kap méltó helyet.

A terület azonban messze van attól, hogy velodromot építsenek rá, előbb ugyanis nagyon sok milliárdért rekultiválni kell. Az egykori gázgyár 70 éves működése alatt rengeteg veszélyes anyag halmozódott fel. Vannak olyan becslések, hogy a mentesítés 25 milliárd forintba is kerülhet. A főváros egy 2015-ös határozatában két évet adott a munkára, amit azonban még el sem kezdtek. A 24.hu korábbi összeállítsa szerint viszont ha nekilátnak, akkor is legalább 7 év kell, mire a területet hasznosítani lehet.