Betelt a pohár, távozott a Honvédkórházból a koraszülött intenzív centrum vezetője

2019. január 22., 13:48

Szerző:

Nem írta alá a dolgozókra kényszerített új honvédelmi alkalmazotti jogviszonyról szóló szerződést, és távozik a Honvédkórház koraszülött intenzív osztályának (más néven Perinatális Intenzív Centrum, azaz PIC) vezetője – értesült a hvg.hu.

A portál úgy tudja, Nádor Csaba mellett több orvos is felmondott, így újra bizonytalanság van az országos elismertségű részlegen. A hvg.hu szerint egy hétfőn, az intézet főparancsnokával tartott értekezleten arra jutottak, hogy néhány korábbi dolgozó részleges visszafoglalkoztatásával, csökkentett kapacitással, tíz ágyon tartják fenn egyelőre a működőképességet.

Nádor Csaba, a lap szerint a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti újszülött intenzív osztályán folytatja a munkáját.

A PIC-en, a koraszülöttek ellátására szakosodott kórházi centrumban olyan csecsemőket látnak el, akik a különböző méhen belül fejlődési rendellenességekkel, a születés előtti hetekben kialakult fertőzésekkel vagy a születés körüli időszakban fellépő problémákkal jöttek a világra. Nem azonos a koraszülött intenzív osztállyal (NIC).

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.