Béremelés a MÁV-nál

2018. január 19., 13:26

Szerző:

A tavaly megkötött három éves bérmegállpodás alapján idén átlagosan 12 százalékos bérfejlesztés lesz a MÁV-nál, amit a tulajdonos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóváhagyott – közölték lapunkkal.

Minden olyan nem vezető beosztású munkavállaló, 2018. január 1-jétől alanyi jogú bérfejlesztésben részesül, akinek a bére nem érte el a garantált bérminimumot.

Tovább nő a munkáltató által nyújtott önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj-kiegészítés, amelynek mértéke önkéntes nyugdíjpénztári tagság esetén 2018. január 1-jétől a munkavállaló alapbérének 3,5 százaléka.

Meghosszabbították egy évre 2018. december 31-ig a vasúti járművezetőinek balesetmentességét ösztönző bérpótlék biztosítására kötött megállapodást.

A Kollektív Szerződésben foglaltak szerint a Választható Béren Kívüli Juttatás (VBKJ) rendszerében 2018-ban is bruttó 271 400 Ft juttatásban, valamint alanyi jogú béren kívüli juttatásban – SZÉP-kártya vendéglátás alszámlára történő utalás nettó 92 900 Ft értékben – részesülnek a munkavállalók. A választható juttatások köre két új elemmel bővül: valamennyi munkavállalónak lehetősége lesz diákhitel-törlesztési támogatás, valamint mobilitási célú lakhatási támogatás igénybevételére is.

 

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.