Belvárosi gyereksors: Rogán eladta a játszóteret, már javában bontják is

2018. szeptember 11., 12:21

Szerző:

A Bástya utcai óvodával szemben lévő kertben egy férfi bontja az óvoda játszóterét. A túloldalon óvodások játszanak, a szüleik pedig értetlenül nézik, mi történik – írja a Mérce munkatársa, aki Schiffer András Facebook-posztjának olvastán kereste fel a tetthelyet. 

Losonczy Pál, a Jobbik kerületi önkormányzati képviselője elmondta: a Bástya utcai óvoda kertje egy közös ingatlanon található. Ezt a területet még 2012-ben adta el az akkor Rogán Antal vezette önkormányzat, hogy a területen lévő szabadon használható játszóteret lebontsák, és az óvoda zárt kertje mellett felépüljön a parkoló.

Mint kiderült, a területet 2012-ben egy cég vásárolta meg, amely azóta felszámolás alá került, az ingatatlant pedig elárverezték. A kerület is licitált a parkolót és az óvoda játszóterét magában foglaló területért, de keveset ajánlottak, így egy befektető vette meg.

Ez a befektető küldte most rá az egyik emberét az óvoda kertjére, aki kihajította az óvoda tábláját a kerítésen, majd módszeresen elkezdte szétszerelni a bent lévő, az óvoda tulajdonában lévő játékokat.

Losonczy úgy tudja, hogy a befektető azért kezdett ilyen drasztikus intézkedésbe, mert az önkormányzat nem ad ki neki építési engedélyt a parkoló területére.

Hiába kereste az önkormányzatot személyesen és levélben is, nem válaszolnak neki. Pedig állítása szerint még azt is felajánlotta, hogy az óvoda kertjét térítés nélkül használhatná az önkormányzat.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.