Beer Miklós szerint a sátánozó kereszténydemokrata a protestánsokat is megbántotta | Netrix Media Systems

Beer Miklós szerint a sátánozó kereszténydemokrata a protestánsokat is megbántotta

2017. október 12. 14:26

A váci egyházmegye püspöke szerint elhibázott volt a kereszténydemokrata Aradszki András kijelentése Soros Györgyről, aki hétfőn a sátánnal azonosította a magyar származású milliárdost.

Mint ismert, Aradszki András KDNP-s politikus hétfőn a Szent Inkvizíció legsikerültebb 16. századi boszorkánypereinek atmoszféráját idéző parlamenti előadásában arról beszélt, hogy „a nagy európai család elleni támadásban Soros és elvtársai fel akarják számolni a nemzetek önállóságát, értékeit, felhígítva a keresztény szellemiségű Európát idegen migránsok tízmillióinak kényszeres betelepítésével”.

„A sátán elleni küzdelem pedig keresztény kötelesség” – hangoztatta, hozzátéve: a nemzeti konzultáció kiváló lehetőség, hogy véleményt mondjanak az emberek „a sátáni” Soros-tervről.

Beer Miklós, a váci egyházmegye püspöke viszont nem érti ezt a megnyilatkozást. Mint az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, ezt nem mondhatjuk ki, ez egy elhibázott kijelentés volt. „Nem szabad a másik embert sátánnak nevezni, az emberi méltóságát tiszteletben kell tartani, még ha nem is egyezik a véleményük.”

Beer szerint ügyetlen megszólalás volt a kereszténydemokrata képviselő részéről, amivel ráadásul a protestáns testvéreket is megbántotta, akik nem imádkozzák a rózsafüzért. Ráadásul felelőtlen és meggondolatlan az is – tért rá Semjén Zsolt KDNP-elnök kiszólására –, aki azt állítja, hogy a menekülthullám mögött a szabadkőművesek állnak.

A püspök biztosította a nézőket, nem tér el a véleménye a menekültkérdésben a magyar katolikus egyházétól, csak mások a hangsúlyok. Ha keresztény értékekről van szó, nem tud és nem is akar mást mondani, mint amit a lelkiismerete megenged.