Bayer Zsolt sajátosan mosdatja Semjén Zsoltot: szegénynek rénszarvasbőrön kellett aludnia egy kunyhóban

2018. március 24., 22:47

Szerző:

A maga kellemesnek aligha nevezhető, okoskodó stílusában mosdatja Semjén Zsoltot kebelbarátja és vadásztársa a kormánypropaganda hasábjain. Semjén Zsolt maga osztotta meg a Magyar Idők cikkét azzal: „Az igazság rén ügyben.”

A csodálatos írás a miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatát részletezi, Bayer keresetlen stílusában ostorozva mindenkit, aki egyáltalán érdeklődni mer a közpénzből fizetett, abból élő politikus luxuskiruccanásai után. A helyzet komikumából fakadóan humoros írás olyan kitételeket tartalmaz, mint például, hogy Bayer abszolút igazságot ismerő Zsolt állítja, senki sem nevezheti luxushóbortnak a svédországi vadászatot, hiszen:

„Semjén nem helikopterről vadászott, ez éppen olyan szemenszedett hazugság, mint minden más. Két nap kellett a vadászatra. A vendégek egy áram nélküli, egyetlen helyiségű kunyhóban töltötték az éjszakát, a számikkal, rénszarvas bőrökön.”

Bayer arról is ír: „Mivel magam is vadászom, így én is tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy amikor a 444 és a többi szennyportál össze-vissza ír mindent Semjén vadászatáról, akkor hazudnak.” Így aztán egyértelmű is, hogy a cikkeket „hülyék írták”. 

A publicista Fidesz-alapító persze Semjénhez hasonlóan kapott meghívásokat vadászatokra, noha kiemelten csak Magyarországon belül. Hogy erre miért kellett kitérnie, nem tudni, mint ahogyan a védelmező eposz ás ellentmondásai sem oldódnak fel. Bayer felsorolja például azokat, akik szerinte – mindent tényként állít „cikkében” – jelen voltak a vadászaton, s néven nevezi a résztvevőket: Semjén Zsolt, Farkas József és fia, Vajai László nyugalmazott vadászati főosztályvezető, valamint a panziótulajdonos, vadászatszervező Jankovicsék, akik az írás alapján mindenről tehetnek, egyébként meg a panziójuk „minősége egy nyolcvanas évekbeli, csehszlovákiai síparadicsomban található panzió színvonalának felel meg. Nincs ezzel semmi baj, ha az ember vadászni megy, nem a Hiltonba vágyik.”

Fotó: Magyar Nemzet

Ezután a profi szervezésről és körülményekről, a vadászat szakmai körülményeiről értekezik a jól értesült publicista, majd kissé csapongva arra jut: 

„Mivel tehát Semjén Zsolt vendégvadászként egy fizetett, hivatalos és szervezett vadászaton vett részt, így a fent idézett hangzatos címek és leleplező anyagok mindegyike hazugság, ostobaság és baromság. Ugyanis ezek mindegyike gyakorlatilag orvvadászattal vádolja meg Semjént, ráadásul úgy, hogy nem egyszerűen orvvadászott (engedély nélkül, feketén lőtt ki vadat), de állítólag valakinek a háziállatát ejtette el.”

Csakhogy aztán Bayer kissé belebonyolódik a saját nyelvébe, hiszen a „Semjén-mindent-szervezetten-legálisan-és-etikusan-csinált” narratívába belecsúszik a mondat: „Ha Semjén tiltott helyen, tiltott vadat, sőt, állítólag egyenesen „háziállatot” hozott terítékre, az kizárólag a vadászatot szervező, azért pénzt elfogadó vadásztatók és/vagy a vendégvadász kíséretével megbízott hivatásos helyi vadász felelőssége.”

A bökkenő azonban kicsit sem zavarja meg a mosdatásban Bayert, aki csak folytatja: „Nos, ennyi a történet. És ennyi az igazság. Ha pedig a svéd rendőrség már nyomoz, akkor tegye! És ha valami szabálytalanság, lopás, tiltott vad kilövése stb történt, akkor vizsgálódjanak Jankovicséknál és a számi kísérő vadásznál. Ugyanis övék minden felelősség.”

Majd oknyomozói képességeit megvillantva azzal is előáll, hogy nem is ötmillió, hanem csupán 1,1 milliós lehetett a vadászat Svédországban, ő ugyanis egy gyors Google-kereséssel talált egy idevágó árajánlatot.

Semjén Zsolt, a meghívó Farkas József és a fajdok
Fotó: Magyar Nemzet

Ebből pedig eljutunk a csúcspontra:

„S hogy ez valójában miért érdekes egyáltalán? Azért, mert a sakálfalka egyebek mellett azért vonyít, hogy Semjén 'törvénytelenül' fogadta el a vadászatra a meghívást, mert nem fogadhatna el nagyobb összegű ajándékot, mint egy havi bére. Az egy hetes svédországi vadászat sem haladja meg Semjén egy havi bérét. Különben a vonatkozó jogszabály azt mondja, hogy képviselői munkájával összefüggésben nem fogadhat el és van vagyonnyilatkozati kötelezettsége. Rénszarvasra Semjén vadászként vadászott, aligha képviselői munkájával összefüggésben.”

Kisebb kiegészítésektől – melyekről mellesleg a 168 Óra is beszámolt – Bayer végszava és végkövetkeztetése az:

És akkor, ha megengedik, ezzel a magam részéről le is zárnám ezt az ügyet is. Nincs már kedvem újra és újra elmagyarázni, hogy miért és hogyan hazudoznak ezek a gazemberek. És időm sincs. Megyek vadászni.

Jó utat kívánunk, útravalóként pedig mindössze azt a kommentet idéznénk, amely Semjén Zsolt Facebook-bejegyzéséhez érkezett a cikk alá:

„Meglepetés... Egyetlen egy bejegyzett Jankovics él Svédországban aki 82 éves..”

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.