Bayer Zsolt kilép az evangélikus egyházból, katolizálni fog, de Ferenc pápát, aki egy argentin migráns, nem kedveli

2018. április 3., 10:17

Szerző:

Újra maximumra kapcsolt a teljes elmebaj a kormány publicistájánál, a finom stílusáról ismert Bayer Zsoltnál. Ezúttal az Echo TV-ben – ki mással, mint a békemenetek királyával – Bencsik Andrással váltotta meg a világot és váltott élő adásban vallást is. Ennek oka pedig a harkai lelkész, aki a húsvéti prédikációjában elítélte a kormány más vallásúakkal és bőrszínűekkel szembeni uszító propagandáját, az összefogásra képtelen ellenzéket és azokat, akik nem szavaznak. 

– Egy hülye pap, egy gazember pap szavaival nem lehet azonosítani egy egész egyházat... csak az a baj, hogy evangélikusként én hosszú évek óta figyelem a saját egyházamat  –  mondta Bayer Zsolt a Kossuth rádió által is közvetített istentisztelet kapcsán.

A publicista ekézte egy kicsit a skandináv evangélikusokat, majd közölte, hogy itthon Fabinyi Tamás püspök és az olyan lelkészek, mint az említett Mesterházy Balázs megtagadnak mindent, ami neki fontos (például a gyűlölködést, uszítást, bár ezt nem mondta), ezért kilép az evangélikus egyházból.

De mindenki megnyugodhat, Bayer hívő marad, a katolicizmus mindig vonzotta, így katolizálni fog. Teszi majd ezt annak ellenére, hogy szerinte Ferenc pápa egy argentin migráns, és ő továbbra is XVI. Benedeket tekinti az igazi pápának. 

Lehet, hogy emiatt a Vatikánban vészértekezletet hoztak össze. Az eredményéről még nem tudunk beszámolni.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.