Bánki Erik szerint a képviselői fizetésemelés mértéktartó lett, az egészségügyiek és a tanárok többet kaptak

2018. július 18., 07:28

Szerző:

A parlamenti képviselők kedd délután nagylelkűen elfogadták a saját fizetésemelesükről szóló törvénymódosítást, ami után a fideszes Bánki Erik benézett a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő, enyhén szólva kormányközeli Echo TV-be védeni a védhetetlent. Az Országgyűlés gazdasági bizottságának az elnöke szerint végig kell nézni az egész társadalmat, és akkor kiderül, hogy az átlagbérek több mint ötven százalékkal nőttek.

Ha egyes csoportokat nézünk akkor, a pedagógusok bére több mint ötven százalékkal nőtt, az egészségügyi dolgozók bére pedig több mint hatvan százalékkal fog

- hívta fel a figyelmet. Ezután - fűzte hozzá - már csak az utolsó szektor, a képviselők fizetésemelése maradt hátra, azt pedig, hogy ezeket csak 16,5 százalékkal emelték, nem lehet nem

mértéktartónak

és nem lehet igazságtalannak nevezni. Már csak azért is - vélte -, mert ahogyan a társadalom összes többi rétege számára, úgy a képviselőknek is jár a gazdasági teljesítménnyel arányos fizetésemelés. A képviselők fizetését egyébként évente akarják emelni.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Arról, hogy az egészségügyi dolgozókat az Orbán-kormány hogyan verte át fizetésemelés felkiáltással, ebben a cikkünkben írtunk részletesen. Olyan érintett is akadt, akinek csökkent a bére az egyik állítólagos fizetésemelés után. Ami pedig a gazdasági teljesítmény után járó fizetésemelést illeti Bánki Erik őstermelőként is milliomos, a cége tavaly úgy ért el 140 milliós bevételt a semmiből, hogy egyetlen alkalmazottja sem volt.

(A 444 nyomán)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.