Bangóné Borbély Ildikó egyoldalúan visszalépett Csepelen

2018. április 4., 13:13

Szerző:

Az MSZP-s politikus Facebook-oldalán szerda délután egy előtt jelent meg az a poszt, amelyben bejelentést tesz a visszalépésről Csepel-Soroksáron, Budapest 17. számú választókerületében. Bangóné Borbély Ildikó ezt azzal indokolja, hogy az elmúlt időszakban több támadást kapott a magukat baloldalinak valló pártaktivistáktól, és magukat ellenzékinek valló sajtótermékektől, mint a Fidesztől.

Tenk András és Bereczki Miklós kivételével jelölttársaim esetében is azt tapasztaltam, hogy fontosabb volt az MSZP, a személyem és a családom pocskondiázása, mint arról beszélni, hogy miért is akarják leváltani a Fideszt. Több támadást kaptam magukat baloldalinak valló pártaktivistáktól, és magukat ellenzékinek valló sajtótermékektől, mint a Fidesztől. Négy nappal a választás előtt ez már nem csupán a szocialista párthoz, az általam vallott értékrendhez, de a legfőképpen a választókhoz méltatlan. Ezért bejelentem, hogy minden alkutól függetlenül, egyoldalúan visszalépek a választáson való indulástól.

– hangzik a Facebook-poszt.

 

Csepel-Soroksár a Fidesz alelnökének, Németh Szilárdnak a választókörzete, a legesélyesebb ellenzéki indulónak pedig az Együtt politikusát, Szabó Szabolcsot tartják, aki 2014-ben egyszer már sikerült legyőznie a fideszes riválist. A tegnapi ellenzéki visszaléptetési csiki-csuki valószínűtlenné teszi, hogy az LMP-s Tenk András vagy a jobbikos  Bereczki Miklós kiszálljon a versenyből.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.