Balog Zoltán rasszizmussal vádolta meg azokat, akik számonkérik Farkas Flórián ügyeit

Nem a folyamatban lévő eljárások, a feltételezett visszaélések gyanúsak a humánminiszternek, hanem az, amikor a Lungo Drom elnökét vádolják ezzel.

2017. november 22., 07:00

Szerző:

Cigányként „kétszer olyan becsületesnek kell lenni, mint a többségi társadalomhoz tartozónak, mert sokkal jobban figyelik” – állította keddi parlamenti meghallgatásán Balog Zoltán, amikor Farkas Flórián piszkos, de legalábbis gyanús ügyeiről kérdezték volna.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az emberi erőforrások minisztere ugyan maga is tizenkét vizsgálatot indított az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) ügyeiben, és feljelentéseket is tett, ám a Magyar Nemzet tudósítása szerint mindezt Balog csak a közelebbről meg nem nevezett „kisiklásoknak” tudta be, és inkább arról értekezett a parlamenti miniszteri meghallgatásán, hogy bátran megismétli,amit a 27 éves Lungo Drom szolnoki kongresszusán mondott:

„A kijelentésemet megvédem és fenntartom: volt olyan négy év, amikor nem volt botrány az Országos Roma Önkormányzatban (ORÖ), és akkor úgy hívták az elnököt, hogy Farkas Flórián. És akkor ennyi.”

Mint ismert: Farkas Flórián ORÖ-elnökségéhez fűződik, hogy a Híd a munka világába programra szánt 1,6 milliárd forintot nem a célok megvalósítására költötték, ezért a roma szervezetnek vissza is kellett azt fizetnie. Utóbbit nem tudta önerőből megoldani az ORÖ, így végül a kormány biztosított anyagi segítséget. De Farkas tevékenységét még ezen túl is számtalan gyanú és feltételezett kár övezi, éppen ezért – mint a Népszava nemrég felhívta rá a figyelmet –vizsgálatok és eljárások sokasága van folyamatban ellene, illetve az általa egykor és ma irányított szervezetek ügyében.

Mindezek ellenére Balog nem a vizsgálatok lezárását és a vádak tisztázását sürgette, hanem a humánminiszter azzal állt elő a meghallgatásán: 

„gyanús is az, amikor egy programon rugóznak és okoskodnak évek óta, hogy nincs-e abban burkolt rasszizmus”.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.