Balesetet okozott egy férfi, majd sérült gyermekeit magára hagyva elmenekült a helyszínről

2018. augusztus 13., 09:12

Szerző:

Vádat emelt a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy férfi ellen, aki idén márciusban balesetet okozott, majd az autójában utazó három sérült gyermeket hátrahagyva elment a helyszínről – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Takács Péter főügyész közleménye szerint a férfit segítségnyújtás elmulasztásával és közúti baleset gondatlan okozásával vádolják.

A 39 éves gyanúsított három gyermeket szállított az autóban, közülük kettő a sajátja volt. A helytelen sebességválasztás miatt az egyik kanyarban kisodródott az autóval, és egy kerítést átszakítva a templomkertbe hajtott Enesén. Egy szobornak ütközve állt meg.

A balesetben mindhárom gyermek megsérült, a vádlott tizenegy éves fiának a keze is eltört. A férfi ennek ellenére nem hívott segítséget a gyermekekhez, ehelyett saját magát szállíttatta el a helyszínről.

Tettéért négy év szabadságvesztés is kiszabható. 

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.