Balatonszemes polgármestere szerint a faluja azért bukott 2,5 milliót, mert a helyiek még egy kilométer gyalogláshoz is lusták

2018. május 23., 17:54

Szerző:

A május 7-i testületi ülésen Takács József balatonszemesi polgármester arról tájékoztatta a részvevőket, hogy két helyi nyaralótulajdonos Facebook-bejegyzései miatt 2,5 millió forint kárt szenvedett el a község – írja a 24.hu.

Ennek az előzménye az volt, hogy a faluban a Mészáros Lőrinc-féle dél-balatoni sínfelújítás brutális természeti károkat okozott, ráadásul akad olyan üdülőtulajdonos, akinek nem fizetik ki a biztosító által elismert kárt. A vasútfelújítás már egy éve befejeződött, de a terület rekultivációja máig nem történt meg. Ez sokakat felháborított.

Mészáros Lőrinc cégének balatonszemesi vizitje
Fotó: 24.hu/olvasó

Ennek nyomán a polgármester háborogva jelentette be, hogy épül a vasúti fénysorompós átjáró, az alapozást végzik, alakul a 7-es útra történő csatlakozás. De egészen nem fog kiérni, mert a vasút kivitelező cég levonult egyes facebookozók miatt, Tar András és Kemény Gábor jóvoltából. Ez 2,5 milliós mínuszt eredményezett a községnek.

Egy helyi üdülőtulajdonos szerint azonban egyáltalán nem ez a helyzet,  hanem valójában az, hogy 

nemcsak hogy a 7-es útig nem ér majd ki az átjáró, de a vasút melletti utcákra való rácsatlakozást is csupán 20-20 méteres szakaszon csinálja meg a vasútépítők alvállalkozója.

A Makadám Kft. Menet közben ugyanis összerúgta az R-Kord Kft-t., a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-t és a V-Híd Zrt.-t magába foglaló konzorcium a port a balatonszemesi polgármesterrel. Takács József pedig most a helyi közvélemény előtt a helyiek nyakába akarja varrni a történteket, de egyszerűen hazudik – közölte az informátor. 

Az RTL Klub korábbi beszámolója szerint  a felújított szakaszon csaknem két kilométeren át egyetlen gyalogos átjáró sincs, legutóbb pedig a Népszava idézett egy helyi lakost, aki azt mondta, hogy 

a polgármester családjának vendéglőjénél három átjáró is van, utána majd két kilométeren át egy sincs.

A polgármester végül valószínűnek a nagy nyomásnak köszönhetően beadta a derekát, és megállapodott a NIF-fel egy új vasúti átjáró kiépítéséről. Takács József ezt a pozitív változást így kommunikálta a testületi ülésen.

Sikerült a NIF-fel megállapodni a Csongor utcánál új vasúti átjáró megépítéséről, mert a kényelmes emberek nem tudnak 1 km-t gyalogolni.