Azonnal zárt lett a dunaújvárosi fideszes polgármester sajtótájékoztatója, amint megjelent a Hír Tv

2018. január 19., 07:52

Szerző:

Amikor felbukkant a Hír Tv stábja, hirtelen zárt lett az a sajtótájékoztató, amit Cserna Gábor, Dunaújváros fideszes polgármestere tartott a dunaújvárosi élményfürdőben. A téma a fürdő felújításának állása volt, az MTI-ben sajtónyilvános eseménynek meghirdetve. A polgármester asszisztense azonban a bejáratnál közölte a stábbal, hogy csak a meghívóval rendelkezők mehetnek be. A Hír Tv-seknek persze nem volt meghívójuk, mert szó sem volt arról hogy erre szükség lenne. (Az MTI minden héten kiad egy naptárt a sajtónak, ebben szerepel minden olyan fontosabb esemény, amiről a távirati irodát értesítették, a szervezők ebben tüntetik fel, hogy előzetes regisztrációhoz kötött-e az esemény. Ebben az esetben erről szó sem volt. Amúgy a csak meghívóval látogatható eseményeket meg meg sem hirdetik az MTI, ben, hiszen akit hívnak, az amúgy is tud róla.)

Amúgy a közvilágítási programmal kapcsolatos OLAF-jelentésről is meg akarták kérdezni a polgármestert, mivel Dunaújvárosban botrányosra sikerült a közvilágítás két évvel ezelőtt befejeződött korszerűsítése 225 millió forintból. Azóta további 90 milliót kellett rákölteni. A munkát amúgy nem is az Elios, hanem a Rosettum Kft. végezte. A városban azóta gyakorlatilag sötét van, előfordult, hogy rendőrök kísérték át a gyalogosokat a zebrán.

A polgármestertől azonban minderről nem lehet kérdezni, mert a városi közgyűlés is hirtelen zárt lett, amikor a Hír Tv stábja megjelent. A fürdőben is rákérdeztek, hogy nyilatkozik-e nekik a témában, de csak annyi volt a válasz, hogy „viszontlátásra".

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.