Az utolsó lehetséges napig polgármester marad Hajdu László, nyárig ő vezeti a XV. kerületet

2018. április 26., 07:42

Szerző:

Tisztázta a lemondása körül nagy riadalmat keltő híreket a XV. kerületben Hajdu László. A polgármester, aki a Demokratikus Koalíció színeiben nyert egyéni országgyűlési képviselői mandátumot az április 8-i választáson, a Facebookon a következőt tette közzé:

„Kedves Facebook-ismerőseim! Elsőként köszönöm Nektek a sok sok kedves figyelmességet, amelyekben gratuláltatok, aggódtok, sikert és óvatosságot kívántok új felhatalmazásomhoz, amivel engemet Újpalota Rákospalota Pestújhely és Újpest (Rózsa u - ig.) a szavazófülkében bizalmával kitüntetett! Tájékoztatom a 23 212 rám szavazó polgárt és a választókerület minden polgárát, hogy május 8-án megalakul az új ciklusban a parlament.

Május 8 után van 30 napom arra, hogy az így keletkezett összeférhetetlenséget a törvényi követelmények szerint megszüntessem. Nem látható el együtt a polgármesteri és az országgyűlési képviselői szolgálat. Az összeférhetetlenséget június 7-én fogom megszüntetni.

A hírek a döntésemet megelőzték, tehát nem mondtam le a polgármesteri szolgálatomról, hiszen még esküt sem tett a magyar országgyűlés, ezt követően kezdődik az átadás átvétel a mb. polgármesterként az időközi választás lezárásáig Németh Angéla általános helyettesítő alpolgármesterrel. A hiteles információt kérem adjátok tovább. Sok tisztelettel.”

Lapunk is elsietetten számolt tehát be az MTI fővárosi közgyűlési tudósítása nyomán arról, hogy máris lemondott XV. kerületi polgármesteri tisztségéről Hajdu László, aki a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben a májusban megalakuló Országgyűlésben folytatja munkáját eddigi kerülete egyéni országgyűlési képviselőjeként. A politikus a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt jelentette be döntését, amelynek értelmében a közgyűlési képviselőségét is elveszti. De majd csak nyár közepétől. Hajdu azt is közölte, hogy lemondását követően ideiglenesen Németh Angéla alpolgármester veszi át a városrész irányítását, és a DK az utódlásáról döntő időközi választáson is őt akarja indítani. 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.