Az ügyészség lazán meghazudtolta Orbán Viktort, egész Magyarország megkönnyebbülten nevethet

2018. június 15., 16:30

Szerző:

„Az, hogy valamit nyilvántartanak, az nem jelenti azt, hogy nyilván van tartva” – kajánkodik péntek délutáni Facebook-posztjában Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője, aki nemrég rémhírterjesztés miatt feljelentést tett Orbán Viktor ellen a miniszterelnök kétezer Soros-zsoldosról szóló kijelentése miatt. 

Orbán Viktor még az április 8-i parlamenti választásokat felvezető kampányban dobta be, hogy a kormányának hozzávetőlegesen kétezer Soros György zsoldjában álló emberről van tudomása. 

„Pontosan tudjuk, névre szólóan is tudjuk, hogy nagyjából kicsodák hogyan és miképpen dolgoznak Magyarország bevándorlóországgá alakítása érdekében”

 – fogalmazott a miniszterelnök a Kossuth Rádióban március 30-án, amire Jávor Benedek fogta magát, és kikérte az állítólagos Soros-zsoldosok listáját. Kiderült, hogy az Orbán-kormány soha nem állított össze ilyen listát, és az is, hogy

a miniszterelnök feketén-fehéren hazudott,

Rogán Antal tárcája legalábbis elismerte, hogy a kétezer Soros-zsoldosról szóló információ a Soros Fund Management korábbi pénzügyi és operatív ügyekért felelős vezetője, Tracie Ahern sajtóhírek alapján arról beszélt, hogy nagyjából kétezer ember dolgozik Soros György alapítványaiban.(Tracie Ahern a kétezres számot az alapítványok világszerte (globally) élő munkatársaira értette, csak ez a magyar fordításból „véletlenül" kimaradt.)

 

Jávor Benedek ezután tett feljelentést rémhírterjesztés gyanújával arra hivatkozva, hogy a miniszterelnök valótlan információkat terjeszt, miközben Magyarországon állítólag válsághelyzet van. Tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet maga az Orbán-kormány hirdetett 2016-ban, azóta újra és újra meghosszabbítják, a jelenlegi döntés értelmében 2018. szeptember 7-ig tart. Ehhez képest

az ügyészség elutasította Jávor Benedek feljelentését,

mégpedig azzal az indokkal, hogy a válsághelyzet nem jelent közveszélyt. Ez viszont gyakorlatilag ellentmond mindennek, amit az Orbán-kormány képviselői állítanak a tömeges bevándorlás ügyében. 

„Ezeket az ügyészségi válaszokat tanítani fogják 20 év múlva jogtörténetből, amikor jogállamiság szétmorzsolásáról lesz szó az Orbán-rezsim alatt, a szerzőik unokái pedig szégyenkezve fogják lehajtani a fejüket”

– zárja a Facebook-bejegyzését Jávor Benedek.