Az Orbán-kormány ötvenmillió forintból küldi el az Erzsébet-utalványokat a külföldön élő magyar nyugdíjasoknak

2017. december 28., 14:10

Szerző:

Idén is kapnak Erzsébet-utalványt a külföldön élő nyugdíjasok. Beváltani nem tudják, ennek ellenére csak a kézbesítésükre ötvenmillió forint közpénzt költött az Orbán-kormány – írja az Átlátszó. „Nagyon várjuk” – idézi az ausztrál nyugdíjasok cinikus reakcióját a portál a karácsonyra szánt tízezer forint értékű Erzsébet-utalványokra.

Fotó: MTI/Soós Lajos

2017-ben összesen 71 országba küldik ki az utalványokat. Ebből 34 Európán kívüli ország.

Arra a felvetésre, hogy mihez kezd egy Amerikában élő nyugdíjas az Erzsébet-utalvánnyal, Rétvári Bence, az Emmi államtitkára azt közölte: „A külföldön élő személyek – saját célra – a magyarországi tartózkodásuk idején tudják az egyszeri juttatásként biztosított étkezési Erzsébet-utalványt felhasználni.”

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.