Az olimpiai bajnok kenus neve nem volt jó, inkább Orbán Viktor barátjának a projektjéről akarnak elnevezni el egy budapesti teret

Garancsi István cége ezt gyakorlatilag tollba mondta Újbuda fideszes polgármesterének, pedig a törvény szerint közterületek elnevezése olyan feladat, amelyet a képviselő-testületek nem ruházhatnak át másra.

2017. november 24., 23:52

Szerző:

Kolonics György tér helyett BudaPart tér nevet fogja viselni annak az új városrésznek a központja, amelyet az Orbán Viktor „kötébarátjaként” ismert Garancsi István cége építhet Újbudán – derül ki a 24.hu cikkéből. A Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. lakóházakat és 15-35 ezer négyzetméteres, felső kategóriás irodaházakat húzhat fel a Lágymányosi-öböl mellett fekvő területen, az erről szóló előterjesztés tanúsága szerint pedig az utcanévadás jogát Hoffmann Tamás fideszes polgármester teljes mértékben átadta a cégnek, amelynek a javaslatait mellékelték az előterjesztéshez. Ebből úgy tűnik, hogy az városrészben lesz Garda, Lizinka és Gyöngyvessző utca, a projektvezetőket pedig foglalkoztatja a halhatatlanság, a főteret ugyanis a BudaPart névre keresztelnék.

Kolonics György
Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság honlapja

Mindez azért is visszatetsző, mert az önkormányzat előtt feküdt egy javaslat, amely szerint az új városrész központját Kolonics Györgyről, a 2008-ban elhunyt kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok magyar kenusról nevezzék el. Ezzel a javaslattal az LMP-s Gajárszki Áron állt elő, de leszavazták, pedig Kolonics György sok szállal kötődik a Lágymányosi-öbölhöz.  

Egyébként az önkormányzatokról szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. §-a értelmében közterületek elnevezése olyan feladat, amelyet a képviselő-testületek nem ruházhatnak át másra.