Az MSZP mégsem fél a Fidesz bosszújától, az EP-képviselői meg fogják szavazni a Sargentini-jelentést

2018. szeptember 10., 18:38

Szerző:

Ujhelyi István Facebook-oldalán fél órája jelent meg az a poszt, amelynek a tanúsága szerint az MSZP elnökségének mai döntése értelmében a párt Európai Parlamenti képviselői meg fogják szavazni a Sargentini-jelentést.

 

Reggel még nem egészen úgy nézett ki, hogy az MSZP beáll a zöldpárti holland EP-képviselő, Judith Sargentini nevét viselő jelentés mögé, Szakács László MSZP-alelnök legalábbis az ATV Startban azt mondta, egyetértenek ugyan a dokumentum megállapításaival, de hosszan vitatkozni fognak róla, mert számolniuk kell

„a következményekkel”.

Ezek a következmények – idézte kaján hangú cikkében a 444 – abból fognak állni, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány médiája hazaárulónak fogja kikiáltani őket. A műsorvezető, Bombera Krisztina ezután feltette a kérdést, hogy csak a látszat miatt készek máshogyan dönteni, mint amit az igazságérzetük diktál, amire Szakács László úgy felelt, bízik abban, hogy ez nem így lesz.

 

A Sargentini-jelentés a demokrácia magyarországi helyzetéről szól, ha pedig az EP elfogadja – amihez a szerdán tartandó strasbourgi szavazáson kétharmados többség kell –, akkor Magyarország ellen elindulhat a lisszaboni szerződés 7-. cikkelye szerinti eljárás. 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.