Az LMP nem szavazza meg a Sargentini-jelentést, nehogy a magyar embereket büntessék

Hibátlanul vette át az ökopárt Orbán Viktor érvelését.

2018. szeptember 11., 16:57

Szerző:

Az LMP szerint az Orbán-kormány súlyos hibái miatt nem lehet a magyar embereket büntetni, ezért az LMP nem támogatja a Sargentini-jelentés elfogadását - közölte Keresztes L. Lóránt, az LMP társelnök-frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az LMP országos elnöksége úgy döntött, hogy nem támogatja a Sargentini-jelentés és a kapcsolódó intézkedések elfogadását, és arra kéri a párt európai parlamenti képviselőjét, hogy azt szavazatával a holnapi ülésen ne támogassa - tette hozzá a politikus.

Orbán Viktor miniszterelnök az EP keddi ülésén úgy fogalmazott: – Önök nem egy kormányt, hanem egy országot és egy népet fognak elítélni.

A magyar parlamenti pártok közül az MSZP, a Párbeszéd és a DK szerdán meg fogja szavazni az Orbán-kormányt a demokráciát és a jogállamot sértő intézkedései miatt elítélő Sargentini-jelentést. A Jobbik tartózkodni fog.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.