Az LMP börtönt ígér a fideszeseknek

2017. december 11., 17:04

Szerző:

Ma váratlanul megjelent a miniszterelnök a parlamentben az azonnali kérdések órájában két kérdés erejéig – írja a 24.hu. Előbb a jobbikos Volner János kérdezte őt adóügyben arról, hogy miért sújtják a külföldi vállalkozásokat kisebb elvonások Magyarországon, mint a hazaiakat.

Orbán Viktor válasza: „Mindenfajta adózás szempontjából megfelelünk az uniós követelményeknek, ezért a kérdést nem tudom megválaszolni, mert értelmetlen."

Az LMP-s Demeter Márta felszólalásában azt mondta, hogy Orbán Viktor a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat ma Magyarországon. Megvádolta korrupcióval a Fideszt, majd annyit ígért: Miniszterelnök úr, Önök ülni fognak!

Orbán sóhajtott, majd boldog karácsonyt kívánt az LMP-s képviselőnek, aztán beszélt kicsit az oktatásra és egészségügyre fordított milliárdokról.

A parlament ülésén később az LMP képviselői egy listát osztogattak, amelyen egy 2018-as kormányváltás után indítandó büntetőeljárások és ezek vádlottai szerepelnek, első helyen Orbán Viktorral. „Nem fogják megúszni azok, akik az elmúlt 7 évben a legfőbb politikájukká tették a korrupciót” – kommentált a Facebookon Szél Bernadett. A 444.hu fotót is közölt a listáról.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.