Az interneten könyörög játszószerekért a borsodi óvónó, mert semmi másuk nincs, csak beton és fű

2018. június 6., 14:54

Szerző:

Az interneten kért segítséget egy borsodi óvónő, mert a foglalkozásokhoz sincs elég játék az óvodájában. Elsősorban udvari eszközökre lenne szükségük, amelyek lekötnék és fejlesztenék a gyerekeket. A kesznyéteni óvoda fenntartója az önkormányzat, de a polgármester szerint csak a legszükségesebb dolgokra van pénz – írja a hírtv.hu.

„Az udvarunkon semmi játék nincs, csak beton és fű” – ezt írta ki a közösségi oldalra egy Kiscsécsen dolgozó óvónő. Így szeretett volna az intézményen segíteni, mert, ahogy fogalmazott, nagyon nehéz játékok nélkül megoldani, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és hasznosan teljen az idejük. 

A Borsod megyei Kiscsécsen működő óvoda a közeli Kesznyéteni Óvoda kihelyezett csoportja. A 1979-ben elkészült épület nagy részét soha nem újították fel, de a 2001-ben átadott új terasz is használhatatlanná vált. Az udvar tágas, játék azonban kevés van benne, régi mászókákat és mérleghintákat használnak a gyerekek.

Most nagyjából ez a kínálat csúcsa:

Fotó: Hír TV

„Minden mozgásfejlesztő játék érdekelne bennünket, a rollertől a bicikliig, a különböző mászókákig, csúszdákig, amely megfelel az EU-s követelményeknek” – mondta Virág Anikó, intézményvezető.

„Kesznyétenben zömmel a hátrányos helyzetű családok gyerekei maradtak,  az óvoda négy helybeni és egy kihelyezett csoporttal működik.

A 115 gyerekre 10 nevelő jut.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.