Az inárcsi gyilkos azt állítja, önvédelemből szúrta nyakon a háromgyermekes családsegítő anyát

2018. július 18., 10:55

Szerző:

Megváltoztatta korábban tett vallomását Cs. Attila, aki a leszúrta a dabasi család- és gyermekjóléti szolgálat egyik munkatársát, V. Andreát. A férfi az 59 millió forintos adóssága miatt fordult segítségért az intézményhez. Miután az ügy odáig fajult, hogy a férfinak el kellett árverezni a házát, a háromgyermekes asszony figyelmeztette a férfit, hogy a gyermekei miatt szólnia kell a gyámügynek. Ezek után szánta el magát a gyilkosságra, amit már többféleképpen is előadott vallomásaiban.

A TV2 Tények szerint Cs. Attila mészárlásra készült, azaz nem csak az ügyével foglalkozó V. Andreának akart ártani, hanem a gyámügyeseket és a végrehajtót is meg akarta gyilkolni az egykori rendőr, aki 

későbbi vallomása szerint azonban csak önvédelemből szúrta meg a nőt, azt állítva, hogy először ő támadt rá.

Ám arra nem adott magyarázatot, hogy miért volt nála kés, amikor berontott a család- és gyermekjóléti szolgálathoz – írja a Blikk.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.