Az EP elnöke a szemébe mondta Orbán Viktornak, mit gondol a nemzeti konzultációról

2017. november 17., 18:28

Szerző:

Antonio Tajani a múlt héten akadt ki az Orbán-kormány gyűlöletkampányára, amelynek célkeresztjében Soros György áll, és ígéretet tett arra, hogy az EU pénteki göteborgi csúcsán előveszi miatta a magyar miniszterelnököt. Ezt meg is tette, az Index kérdésére az EP elnöke legalábbis megerősítette, hogy találkozott Orbán Viktorral. Állítása szerint több témát is érintettek, egyikük a nemzeti konzultáció volt, de részleteket nem árult el a beszélgetésről. „Világossá tette az álláspontját” – mondta az Orbán válaszát firtató kérdésre.

Orbán és Tajani júliusban Strasbourgban
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.