„Az én bőröm fehér, a tiéd meg barna! Magyar vagyok, érted?!" – ordította az indiai fiúnak a trágár utas a szobi vonaton

2018. április 26., 15:43

Szerző:

Gurubi Ági szerkesztő-riporter tette közzé saját Facebook-oldalán azt a posztot, ami szörnyű és egyben nagyon szomorú történetet rejt magában – vette észre a Zoom.

A Budapest–Szob vasútvonalon a Nyugatiból indulva tartottak lányával hazafelé, és egy ismeretlen magyar férfi Rákosrendezőig üvöltözött a vele szemben ülő fiatal indiai fiúval és magyar barátnőjével.

„A kurva anyád, te büdös, rohadék geci! Takarodj az országunkból!”

– kiabálta a férfi, de ez nem volt elég:

„Látod, az én bőröm fehér, a tiéd meg barna! Magyar vagyok, érted?! Te nem vagy az, te rohadt köcsög!”

A rasszista ordibálás annyira alpári volt, hogy az egész vonat lefagyott tőle. A verbális támadás tényleg kegyetlen volt. Az indiai fiú magyar barátnőjének így támadt neki a férfi:

„Miért nem valami magyar fiúval vagy? Miért ennek a faszát szopod?”

Pár napja a 192-es buszon részesített egy fekete kislányt hasonló élményben egy női utas a magyaros vendégszeretet jegyében. 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.