Az Emminek fáj, hogy a szakszervezeti elnök mert tüntetni, és önálló oktatási minisztériumot követel

2018. április 20., 14:40

Szerző:

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteki sajtóközleményében a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete új elnökét, Szűcs Tamást dorgálja.

Amint azt megírtuk, múlt szombaton a PDSZ rendkívüli tisztújító kongresszus keretében leváltotta őt a testület korábbi elnökét, az alapító tag Mendrey Lászlót. A kongresszus az Országos Választmány új tagjai után ügyvezető elnöknek megválasztotta Szűcs Tamás, a PDSZ Borsod megyei ügyvivőjét. Szűcs hétfőn a szakszervezet Facebook-oldalán videóban röviden bemutatkozott, majd elmondta, hogy a jelenlegi magyar közéletben minden civil szervezetre, egyesületre szükség van, amely része lehet a fékek, egyensúlyok bonyolult rendszerének.

Pénteken Szűcs az Emmi épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy a PDSZ önálló oktatási tárca létrehozását követeli, és levélben fordulnak Orbán Viktorhoz, hogy a kormányalakításkor szüntessék meg az Emberi Erőforrások Minisztériumát.

– A korábbi hagyományoknak megfelelően minden jelentős ágazatnak - így az oktatásnak is - legyen önálló minisztériuma, az ágazatot minél nagyobb szakértelemmel irányító minisztere. Erre most itt a lehetőség - mutatott rá, majd hozzátette, hogy az Emmi tehetetlen óriás, nem képes az egyes ágazati érdekeket megfelelően képviselni. 

Szűcs úgy véli, egy ágazatot egy felkészült szakember képes megfelelően irányítani, és ehhez önálló minisztérium is szükséges. Ami az Emminél történt, az szerinte úgy jellemezhető, hogy a bába nem értett minden komplikált szülés levezetéséhez, és nem is tudta képviselni az egyes ágazatok érdekeit. Az érdekvédő szerint Balog Zoltán tárcavezető a területnek „nem volt jó pásztora”, s ha nem tölti be ezt a posztot a jövőben, nem fogják sajnálni, „távozzon nyugodtan”.

Az Emmi úgy tűnik, nehezményezi az új elnök lendületes fellépését, közleményükben ezt írják: A sajtóból értesültünk arról, hogy a PDSZ-nek új vezetője van, aki bemutatkozás gyanánt az utcai demonstrációt választotta. Bízunk abban, hogy a későbbiekben lesz mód nem csak az utcáról megismerni a PDSZ oktatásszakmai elképzeléseit, mert meggyőződésünk, hogy

az oktatást a párbeszéd, a közös munka, nem az utcai akciók segítik.”

 

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.