Az ellenzék minden héten meglátogat egy állami céget, kérve, hogy azok se alkalmazzák a rabszolgatörvényt

2019. január 21., 13:52

Szerző:

Ellenzéki képviselők minden héten meglátogatnak egy állami céget, mindegyiküket arra kérve, hogy ne alkalmazza a Munka törvénykönyve 400 túlórát lehetővé tevő, rabszolgatörvény gúnynéven módosítását – derült ki a MÁV székháza előtt tartott közös hétfői ellenzéki sajtótájékoztatón. 

Az eseményt Szél Bernadett élőzte Facebookon, aki elmondta, a fideszesek „ócska kis prolinak”  néznek minden dolgozót, semmibe veszik az ő akaratukat, nem hajlandóak visszavonni a „gyalázatos” rabszolgatörvényt.  Azt Bősz Anett, a Liberálisok képviselője jelentette be, a cél az, hogy az állami vállalatok ne alkalmazzák a rabszolgatörvényt, ezért minden héten meglátogatnak majd egy állami intézményt. – Nagyon fontos, hogy az állami intézmények egységesen lépjenek fel a rabszolgatörvény ellen, és azt is szeretnénk tudni, kinek volt érdeke ennek a törvénynek az életbe léptetése - fűzte hozzá ehhez az MSZP -s Bangóné Borbély Ildikó.

Gréczy Zsolt a DK-tól azt mondta, hogy a rabszolgatörvény kétszer is megbukott, mivel a megszavazása is illegitim volt, arról nem beszélve, hogy az állampolgárok 70-80 százaléka mond rá nemet. – Szombathelyen fideszes polgármester van, mégsem vállalják a rabszolgatörvény következményeit. Ez is mutatja, hogy széles körben megbukott – emlékeztetett a politikus.

Barabás Richárd a Párbeszéd szóvivője arról beszélt, a törvény kizsákmányol. – Az, hogy egy teljes ellenzéki összefogás keletkezett a nyomán mutatja azt, hogy az Orbán-kormány átlépett egy határt a rabszolgatörvénnyel.

A bejelentés utáni találkozójukon Homolya Róbert vezérigazgató elmondta: a MÁV nem fogja alkalmazni a törvény biztosította lehetőségeket, arra sem a munkáltató, sem a munkavállalók részéről nem mutatkozik igény.