Az Amnesty International ezután sem hagyja, hogy Magyarországon bárkit megfélemlítsenek

2018. április 9., 07:03

Szerző:

Az Amnesty International levélben reagált a választás eredményre. 

Iván Júlia, a viágszervezet Magyarország igazgatója közölte:

„Az elmúlt években a kormány ott próbált meg keresztbe tenni a jogvédő civil szervezeteknek, ahol csak tudott. Lehet bármennyire ellenséges a kormányzati propaganda, fogadhatnak el bármilyen jogkorlátozó törvényeket, mi nem hátrálunk, és tovább küzdünk azért a Magyarországért, ahol mindenkit egyforma tisztelet és jogok illetnek meg."

Továbbra is hangos és állhatatos kritikusai leszünk a kormánynak, legyen szó akár a nők, a menekültek, a romák vagy az LMBTI emberek jogainak korlátozásáról vagy az őket képviselő csoportok elleni támadásokról.

Nem fogjuk hagyni, hogy Magyarországon bárkit, aki fel meri emelni a szavát, megfélemlítsenek és sarokba szorítsanak."

Talán még sohasem volt ennyire fontos a rendszerváltás óta a Magyarországon működő civil szervezetek munkája. Az Amnesty továbbra is minden erejével azon lesz, hogy közösen küzdjön mindenkivel, akiknek fontosak az emberi jogok és egy szabad Magyarország."

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.